Vila Božetěchova

Velkorysá rekonstrukce prvorepublikové brněnské vily

2010

dokončení stavby

1

byt

4 mil. Kč

finanční obrat projektu

Jedinečný historický charakter

Renovace s citem pro každý detail

Z ulice celkem nenápadná vilka v Božetěchově ulici v lokalitě Brno-Královo pole je unikátní množstvím dochovaných interiérových detailů z doby svého vzniku, tedy 20. let 20. století.

Při renovaci byly všechny funkcionalisticky laděné prvky nákladně repasovány a obnoveny. Zároveň byl dům přizpůsoben potřebám současného bydlení – přibylo vestavěné podkrovní patro s ložnicí a terasou směřovanou do zahrad.

Obnovou prošly garáže, technické zázemí domu i vstupní hala. Z původního skladu uhlí byla nově vybudována šatna. Prostory obytné části domu prošly adaptací podle požadavků a potřeb majitele.

Autorem projektu je Atelier RAW.

Lokalita
Mohlo by vás zajímat

Bytový dům Kadetka

Realizováno 2015

Rezidence Kopečná

Realizováno 2014