Projects  >  Completed

Kopečná residence

Locality
Kopečná, Brno
Building type
Residential house
Project status
Completed in 2014
Awards
  • Contemporary Czech architecture 2011
  • Reflex 40/2015
  • ARK Sto Journal 02/2016

Timeless living directly below Špilberk

A quiet place in the historical centre

Just a short distance from Špilberk, with a view of the St. Peter and Paul Cathedral, Kopečná residence is located in the historically most interesting part of Brno, in a quiet bend of Kopečná Street. It provides its residents with all the comfort of modern city living with a unique view of the surrounding greenery.

Follow-up of the interwar architecture tradition

The architectural solution by Atelier RAW combines proven elements of inter-war functionalism with modern architectural trends. The expression of the facade facing the street is formed by regular lines of belt windows, whose contrast with the white plaster is reinforced by black interfenestral belts.

Light-coloured natural travertine stone is applied both in the parterre facade and the interior of the common parts of the house. High-quality materials – e.g. wooden parquets or glass mosaic tiles – can also be found in the apartments.

Maximum living comfort

The layout of the apartment is designed is such a way as to provide the residents with maximum comfort. The living room opens up to the quiet courtyard using glazed walls with sliding doors enabling access to a spacious loggia. The residence contains 17 underground parking places, a common garden and a pram storage room. Each unit has its own cellar booth.

Do you want to participate in similar projects?
Invest with us and rate your finances with a stable return of up to 7% p.a.
I want to become an investor